ozekifutó

futok, írok, fotózok...

16 km 6:01 pace
16 km 6:01 pace

Szombaton teli energiával, jókedvvel futottam egy bőven 6 alatti kört, a végén még egy jó spinttel is megfejeltem. Úgy éreztem, minden ok, itt nagy gondok nem lehetnek.

Aztán ma nagyon nehezen akaródzott elindulni... Felkapaszkodtam a a 6-os utazósebességre, de nagyon nehezen ment. Kb 3 km-enként italozás, néha kis séta is. Rengeteg holtponttal küzdöttem, valami ilyesmi lehet a maraton a vége felé. Egyszerűen fáradt voltam, tegnap kifutottam magam.

Már-már azon ...

10 km 5:42 pace
10 km 5:42 pace

Egy könnyű kilométer után, szép óvatosan felgyorsultam egy 6 körüli átlagra, és ezt igyekeztem terv szerint tartani. Kicsit volt csak nehezebb a tempótartás, nem igazán éreztem melyik a jobb : nagyobb-hosszabb vagy a bevált sok kicsi lépéssel menni. Azt hiszem, ha gyorsulni akarok (márpedig akarok), módosítani kell a technikámat. Legalább edzésen. Egy félmaraton vége felé nem hiszem, hogy menne. De ott már ez oly mindegy:)

4 és 6 km-nél kicsi holtpont, ...

14 km 5:55 pace
14 km 5:55 pace

Megpróbáltam 6 alatt maradni, ez sikerült is. Azért 14 kilométeren át ez már combos lett, de ment, és ez a lényeg. Jó lenne egyszer egy ilyen tempóval végignyomni a félmaratont... Egyelőre csak ennyit tudtam, jól kifáradtam a végére.

Levezetésnek a Hannával is futottam még 750 métert :) Meglepően jól bírja, még dumál is közben. Szegényt egy kicsit túledzettem, mert rosszul emlékeztem a BBU ovis táv hosszára. Azt hittem, hogy 720 m, pedig csak 270...

...

7 km 5:46
7 km 5:46

Fartlek 2 km, valamikor a felénél.

A terv az volt, hogy (mivel már zavar a sok lassú kör) 6-os pace-t tartunk a normálban, 5-öt a fartlek alatt, ameddig bírom. Jól is ment, 3-at bele tudtam tenni, ebből az utolsó 1 km-t egyben nyomtam le. Nem mondom, picit lihegtem, de ment. :)

Úgy néz ki lesz még bennem egy kis potenciál a gyorsulásra. Vegyük tervbe mondjuk, hogy az idei utolsó félmaratont 2 óra alatt lefutom... Fokozatosan haladunk, a következő egyelőre a BBU ...

9 km 6:19 pace
9 km 6:19 pace

A verseny után két napig jólesett a pihenés, szerdán már mentem volna, de éreztem, hogy valami nem kerek. Aztán csütörtök-szombat között levert a lábamról egy igazi orron-szájon ömlős takonykór, ami teljesen kizárta futást. Vasárnapra már muszáj volt valamit kitalálni. Még edzésterv nincs, egy kb távot futottam, könnyedén, semmi izgalom. Jólesett.

Ja, és már az új cipőben! Asics GT-1000-es Ez egy picit jobban tart belülről. Bár a boltban azt mondták, ...

Hirdetés

Leírás

Pár éve, egy barátommal elkezdtem konditerembe járni, hogy ledobjam végre a rajtam lévő sertésjelmezt. Edzés végén mindig volt egy kis "kardió", gépen futkorásztunk. Később vettem egy rendes futócipőt, amit persze ki kellett a szabadban is próbálni, ami annyira megtetszett, hogy azóta már csak a futást nyomom, edzek heti 4-et, és mindenféle versenyekre járok. Bekattantam. És egyvalamire rájöttem : minél hosszabb, annál jobb :-) Fékezhetetlen kreativitásom viszont nem merül ki kizárólag száraz futóadatok tömör prezentációjával. Reneszánsz emberként időnként ellenállhatatlan késztetést érzek más művészeti ágakban való próbálkozásaimat is átpasszírozni a nyájas olvasó érzékszervein. Ám lehet, hogy még így sem sikerül bejutnom a halhatatlanok csarnokába...

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása